Social Media Marketing

Social Media Marketing

Social media marketing is het proces van het creëren, plannen en uitvoeren van een marketingstrategie via verschillende social media platforms om de naamsbekendheid te vergroten, merkloyaliteit te creëren en potentiële klanten aan te trekken. Het doel van social media marketing is om een relatie op te bouwen tussen het bedrijf en de klanten, en om potentiële klanten te bereiken op een persoonlijke manier.

Er zijn verschillende kanalen die gebruikt kunnen worden voor social media marketing, zoals Facebook, Instagram, X (het voormalige Twitter), LinkedIn en YouTube. Elk kanaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en doelgroepen, dus het is belangrijk om te weten welk kanaal het beste past bij de doelgroep van je bedrijf.

Voordelen van Social Media Marketing

Vergroot naamsbekendheid

Bereik jouw doelgroep op kanalen die ze dagelijks gebruiken. Bouw aan de branding van je bedrijf om de naamsbekendheid van je organisatie te vergroten.

Specifieke targeting

We hebben de juiste kennis in huis waardoor we kwalitatief goede campagnes bouwen. Deze optimaliseren we zodat we de genoteerde doelen realiseren.

Geïntegreerde Ondersteuning

Social media marketing zorgt voor een gestroomlijnde samenvoeging van diverse social media platforms binnen een allesomvattende strategie.

We zijn trots op het vertrouwen van onze klanten in onze social media expertise

Hoe doen wij jouw Social Media Marketing?

De impact van social media marketing kan enorm zijn voor je bedrijf. Het kan helpen om de naamsbekendheid te vergroten en om potentiële klanten aan te trekken. Het kan ook zorgen voor meer verkeer naar de website en uiteindelijk leiden tot conversies en omzet. Bovendien kan social media marketing helpen om een sterke online aanwezigheid op te bouwen en merkloyaliteit te creëren.

Social media advertising speelt een cruciale rol in elke fase van de customer journey, van bewustwording tot conversie. Door het See-Think-Do-Care-model toe te passen, definiëren wij een heldere online marketingstrategie die zowel je branding- als verkoopdoelstellingen ondersteunt. We zorgen ervoor dat jouw merk zichtbaar is in de cruciale momenten van de klantreis: van het vergroten van je naamsbekendheid in de ‘See’-fase, tot het aantrekken van kwalitatieve websitebezoekers in de ‘Think’-fase, en het stimuleren van acties met bijvoorbeeld persoonlijke kortingen in de ‘Do’-fase.

Onze aanpak is ontworpen om je merk op het juiste moment, aan de juiste mensen te presenteren, waardoor de weg naar conversie niet alleen duidelijker maar ook effectiever wordt. Laten we samenwerken om de impact van social media advertising in jouw customer journey te maximaliseren.

Sparren over Jouw ideale social media strategie?

Social Media Advertising

Diverse social media platforms zijn beschikbaar om je doelgroep effectief te begeleiden van bewustwording naar conversie.

Jouw Ideale Social Media Strategie

TikTok

Lightmark benut TikTok’s groei met data-gedreven, creatieve strategieën voor maximale engagement en bereik.

Meta

Benut Meta Ads voor gerichte naamsbekendheid, verkeer en conversies in elke customer journey fase middels Facebook & Instagram ads.

Linkedin

Bereik b2b-doelgroepen op LinkedIn met onze gespecialiseerde, data-gedreven advertentiestrategieën.

Snapchat

Optimaliseer je funnel met Snapchat Ads voor een betrokken, mobiel-gerichte doelgroep.

Pinterest

Versterk je merk visueel in de see fase van de customer journey met onze Pinterest Ads strategie.